råd omkring finnar (acne)

Du får inte finnar av choklad eller starka kryddor. Eller, visst, det får du, men inte för att du äter sådant. Du får finnar av choklad för att du tar dig i ansiktet när du äter choklad. När du tar dig i ansiktet med smutsiga fingrar - du kanske har för vana att luta dig mot handen eller krafsa dig på hakan när du tänker - masserar du in bakterier och smuts i ömtåliga porer och får därmed finnar.
Du kan också lida av finnar som ett symptom på (vanligtvis) inälvsproblem. Om du får acne i symmetriska mönster i ansiktet, särskilt längs käklinjerna, kan det bero på några eller alla av följande alternativ: Det kan antingen vara ett symptom på IBS - Irritated Bowel Syndrome - colon irritabile, att du stör din matsmältning genom att stressa för mycket, eller att du äter något som inte är bra för dig. Artikeln om halsbränna kan hjälpa dig bli av med sådan acne.

Gör så här för att bli av med finnar:

* Sluta upp med att ta dig i ansiktet. Se till att de områden där du har finnar inte täcks eller irriteras av t.ex. kepsar eller skjortkragar - i synnerhet inte skitiga sådana.
* Torka inte ut huden. Tvätta dig inte med uttorkande acknemedel. Detta får huden att producera ännu mer fett och däremd ökar risken för igentäppta porer.
* Tvätta dig enbart med ljummet vatten - ingen tvål och i synnerhet inga spritbaserade rengöringsmedel. Skölj dig inte med kallt vatten efter rakningen "för att dra ihop porerna" - låt dem andas.
* Raka dig aldrig mothårs - du skär av bitar av huden när rakbladet lyfter upp hårstrået mothårs och ökar därmed risken för infektioner - lite stubb är bättre än röda variga prickar.
* Kläm försiktigt variga finnar. Det blir ofta värre ärr av varbölder som får läka självt än rengjorda "kratrar". Använd dock rikligt med desinfektionsmedel och pudra såret med oparfymerat babypuder (Dialon) eller sårpulver för att hålla det rent och torrt.
* Använd någon hudlotion med karbamid för att hålla skinnet fuktigt efter att du tvättat dig. Karbamid återställer fuktbalansen på ett naturligt sätt. Blanda eventuellt i lite svag kortisonsalva om skinnet är irriterat.
* Sola. Lagomt solande hjälper kroppen att skapa D-vitamin och gör underverk för immunsystemet.
* Motionera och basta. Huden behöver svettas - var inte rädd för det - för att bli ren på djupet.

Följ ovanstående råd så kommer du med största sannolikhet att få mycket mindre problem med finnar. Du behöver aldrig lägga ner dyra pengar på undergörande acknemedel - det finns inga som fungerar annat än tillfälligt genom att torka ut huden - med tiden förvärrar sådana situationen.
Och kom ihåg - finnen är alltid störst i den spegel du tittar i.




detta är bra tips, tänkte bara lägga ut lite tips ...     har ni ännu mera tips elr råd, kommntera så ska jag skriva deeeet i nästa inlägg, med eran blogg me ;)

harebäst ;**

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0